به همين عنوان و در راستاي اهداف موزه که شامل حفظ و به نمايش گذاردن ميراث مادي و معنوي از جمله ميراث کشاورزي و فعاليتهاي سنتي، معيشتي و آداب و رسوم گذشتگان ميشود، در بخشي از سايت موزه، زميني به مساحت تقريبي 2 هزار مترمربع که پيش از احداث موزه، آبگيري قديمي بود پس از آمادهسازي به عنوان شاليزار در نظر گرفته شده است.
هر سال با شروع فصل کشاورزي و نشاي برنج در سراسر استان گيلان، اين زمين هم، طي مراسمي به روش کاملاً سنتي، نشا ميشود که امسال نيز اواخر ارديبهشتماه اين مراسم سنتي با حضور مسوولان استاني و ميراثفرهنگي انجام شد.
از ديگر آيينهاي مرتبط، هنگامه برداشت برنج است که با برپايي جشني به نام جشن خرمن در ميان گذشتگان مرسوم بوده است. موزه ميراث روستايي گيلان در اول شهريور ماه ١٣٨٧نيز اين جشن را برگزار کرد که با استقبال خيل وسيعي از بازديدکنندگان همراه بود.
شايان ذکر است، موزه ميراث روستايي گيلان، همچنين در همايشي که در تاريخ ٢٩ فروردين ماه ١٣٨٩ مصادف با روز جهاني آثار و محوطههاي تاريخي از سوي سازمان ميراثفرهنگي کشور، به مناسبت سال ميراث کشاورزي در تهران برگزار شده بود با برپايي نمايشگاهي با عنوان نخستين ميراث ماندگار کشاورزي کشور شرکت کرد.
/117
انتهای پیام/